HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.07.26. 19:12 Švejkyně

folyt.köv.

Az oroszok nagyon sokan vannak, és leginkább együtt szeretnek lógni, néhány kivétellel. Az én szobatársam, Anna is orosz, kissé fura lány, de kedves, és abszolút jól kijövünk egymással.

A németekről, akik igazából szorbok (Beate, Katrin és Jan) valamint berliniek (Juliane és Judith), már írtam, nagyon aranyosak. Velük csak csehül beszélek.

A svédek ketten vannak, Sabina és Emil. Sabina lélekben és kinézetben inkább spanyol, imádja a vidám színeket, és mindig nevet. Emil pedig valójában cseh, de már kint született, mentalitását tekintve azonban kötődik a gyökereihez, flegma, és előszeretettel hord rövidnadrágot, valamint szandált fehér zoknival. Hát ők a svédjeink.

Amerikát Neil képviseli Washington D.C.-ből, orosz, de Lengyelországba emigrált nagypapával, és lengyel, de Amerikába emigrált apával. Chicago-ban tanul nyelvészetet, orosz, cseh és macedón nyelveket.

Van négy lettünk is, igaz, mindegyiknek orosz az anyanyelve: Aiga, Katja, Tanja és Vita. Katja meg a prágai szobaszomszédom csoporttársa, így először még ott futottunk össze, amikor eljött látogatóba. Most pedig a mellettem lévő szobában Anna lakótársa, akivel meg mi voltunk csoporttársak első évben.

Említésre méltó még a vegetáriánusok magas koncentrációja, több mint 10%-ra tehető a számunk. Igaz, h mind esznek halat, de az is igaz, h tengerparti országokban élnek. Az külön üdítő, h dohányos alig akad.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szocio


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr832178056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása