HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.06.03. 00:32 Švejkyně

Tizennyolcadik fejezet, melyben a Moldván vizibicikliznek a vasárnap délutáni napsütésben, este clubbingolnak, és a csehek megnyerik a világbajnokságot

Zui és Juli örülnek a Károly-hídnak / Zui and Juli are yahooing / Holky! Do toho!

Kalandjaink még nem értek véget! Kihasználva a végre beköszöntött jó időt (amitől azóta újra elbúcsúztunk…), Juli javaslatára elmentünk vizibiciklizni a Moldvára. Előtte a városban felszedtük Sandrine-ékat, akinek itt volt az bátyja, Vincent (venszan, amikor először bemutatkozott, Francois-nak érettem, franciából abszolút handycapped…) és két jóbarátnője.

Vizibiciklit amúgy az egyik szigeten, a Slovanský ostrov-on (szlovanszkí osztrov, Szláv-sziget) lehet bérelni, melynek két oldalán található a két belvárosi folyózúgó, ami között, és egy másik szigetet, a Dětský ostrov-ot (gyetszkí osztrov, Gyerek-sziget) megkerülve, a Most Legií (moszt legií, Légiók hídja) alatt áthaladva lehet bejárni a pályát. Csak arra kell vigyázni, hogy az ember ne sodródjon le az alsó zúgón, mert onnan elég bajos visszajönni, a hajóforgalomról már nem is beszélve. Nagyon jól tekertek a lányok, én pedig a dokumentációs menedzser voltam, és bőszen kattintgattam.

Napközben amúgy ide-oda ugráltam a szülők meg a többiek között, egy-egy gólt és az azt követő ovációt „Hoši! Do toho!” (hosi, do toho vagyis „Srácok, mindent bele!” ) elcsípve a hokimeccsből a Vencel-téren átsuhanva az óriáskivetítő mellet.  És nyertűűűnk!:) Másnap, bár ezt csak Luckától tudom, hazajöttek a fiúk, és az Óváros téren volt a hatalmas buli, a bajnokokat vitték körbe kamionon, a tömeg ünnepelt, lengett a zászló, szólt az ének, folyt a sör.

Este pedig a Cross Club nevű kulthelyre mentünk Holešovicébe, ami stílusát tekintve minket Zuival az oxfordi Steampunk (Mi az a steampunk? Katt!) kiállításra emlékeztetett, kihagyva belőle a viktoriánus elemeket, ezért nevezzük mondjuk technosteampunknak.  Ez a gyakorlatban a mindenféle fémalkatrészek újrafelhasználását jelenti dekorációs célzattal, csövek, csavarok, fémlemezek mindenfelé. Az alagsori koncertterem mennyezetén egy vasalólapokból összeszerelt ventilátor forog, a vasalótaplak kis lyukaiban pedig piros-kék-zöld fény villog felváltva. Igazán hangulatos hely. Ottjártunkkor pedig afrodub show volt, öt lelkes cseh informatikus verte az afrikai dobokat, mellesleg nagyon jól nyomták, az is táncolt, aki eredetileg nem akart, a végére befutott Michal barátunk is.

Ide kattintva meg néhány kép a klubról.

 

Chapter 18 in which they are having a paddle boat ride on the Vltava in the lazy Sunday afternoon sunhine, clubbing in the evening while the Czech are winning the world championship

The French team with the Louis Vuitton-style (by Juli) National Theatre

Seizing the opportunity given by the weather and attaining Juli’s dream we set up for a paddle boat ride on Vltava. Met Sandrine and the others in the city as her brother Vincent (pronounced as vensan, which I heard Francois first…) were spending here a couple of days with two friends. We were floating on the water, taking pictures, enjoyong sunshine, having a race with the French team.

During the day I had to run to and fro between my parents and my friends, and I could sense a bit of the atmosphere of the icehockey match while I was passing by the huge public screen on Wencelas Square. „Hoši! Do toho!” (hoshi, dotoho means Guys, into it/ Go, go, go!) was shouted everywhere and  we won! The day after when the guys arrived home there was a huge carneval, a big van took them around in the Oldtown, they were waving to the celebrating crowd. Lucka, my tandem showed me some pics.

In the evening we went to Cross Club, one of the coolest place in town. With Zui it reminded us the Steampunk exposition (what the heck is that? Click!) in Oxford but without the Victorian influence, so we could define it more like as technosteampunk. Metallic tubes, screws, tools everywhere. At that evening an afrodub show was on, 5 Czech IT guys were beating the African drums, sounds a bit freak, but I swaer they made a good job, everybody was dancing. By the end our friend Michal arrived, too.

It might be worth having a look on some pics of the club, click here.

Szólj hozzá!

Címkék: város


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr412052414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása