HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.07.20. 16:50 Švejkyně

Huszonhetedik fejezet, melyben kisvárosi életet él

Hogy is néz ki egy nap a nyáriegyetemen? Minden nap 7-kor kelünk, 7.30-tól van svédasztalos reggeli a Bilá Růže (bílá rúzse, Fehér rózsa) nevű étteremben, ami a kolesztől tíz perc sétára van, a vártól pedig két percre.

A tanítás 8.30-kor kezdődik, két szünettel délután 1-ig tart, ami után már nagyon éhesek vagyunk, úgyhogy kisebb-nagyobb csordákba verődve megszállunk egy-egy éttermet a főtéren. Egy ételjegy nagyjából elég is egy étkezésre. Már telezabáltam magam rántott sajttal, de azért mást is tudok enni, pl. rántott hermelínt. Délutánonként/esténként meg már az említett előadások és filmek szórakoztatnak bennünket, polkázni tanulunk, multikulturális estet szerveznek nekünk, lehet csatlakozni a színjátszó csoporthoz vagy a rajzkörhöz (én az utóbbihoz), vagy a nem messze lévő tóra megyünk strandolni, tanulgatunk, pihengetünk, beülünk valahova, netán elmegyünk inni a parkba a szökőkúthoz.

Este a parkban / Night out in Podebrady

Kisvárosban lenni nagyon jó. Hiába ismer mindenki csak 59 embert, képtelenség nem egymásba botlani lépten-nyomon. Vagy pl az egyik nap egy pincérversenyről olvastunk a regionális újságban, a Sedmíčkában (szedmícska, Heteske), aminek a 4. helyezetét egy Poděbrady-i felszolgáló nyerte el az egyik főtéren lévő kávézó-étteremből, másnap ő szolgált fel nekünk. A helyi teázóban, ahol csehül scrable-özünk, már három nap után törzsvendégeknek számítottunk, de az olasz étterem macedón felszolgálója is jól ismer már minket.

Park a fürdővárosban / Spa town

Spa town

 

Szólj hozzá!

Címkék: város egyetem


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr832164080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása