HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.08.04. 23:36 Švejkyně

Harmickettedik fejezet, melyben elkészül a nagy mű

Nagyjából két hete egy félmondat erejéig már utaltam rá, hogy megalakítottuk a művészeti kört öt lelkes résztvevővel: Leticia, Aiga, Sabina, Beate és szerény személyem. Négy alkalommal találkoztunk, ezalatt kellett a semmiből összehoznunk egy nagyjából 3x1,5 méteres festményt. Tanárunk, Mario két éve érkezett Kubából, és döntött úgy, h nem tér haza egy ideig.

Minden alkalom után lefényképeztem az eredményt. A műalkotás a jövőben a Poděbrady vár állandó darabjaként fogja gyönyörködtetni a látogatókat.

 

A festmény középpontjában a Poděbrady vár tornya áll, Beate alkotása, az előtérban zúgó, szemekkel teli folyó Leticia szüleménye, az oszlopcsarnok és a szobor pedig az én kezem munkáját dícséri egy fotó alapján, amit a parkban készítettem. Sabinának jutott az eszébe, h ráfesthetnénk az embereket is. Próbáltunk mindenkit felismerhetővé tenni, egy-egy jellemző dolgot megjeleníteni.  Pl. CJ sosem hord egyforma zoknit, vagy Benjamin Eiffel-tornyos pólóban francia zászlót lenget a torony tetején, az egyik orosz lány mindig kiborítóan színes ruhákban járt, stb. Paní Ciperovának épp nyílt csuklótörése van, de még így is rendületlenül mosolyog. Sajnos nem mindenkire volt időnk, de így is harmincöten találhatták meg önmagukat a képen, és óriási siker volt a felavatáson!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr542199670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása