HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.07.05. 23:31 Švejkyně

Huszonötödik fejezet, melyben elhagyja Prágát, és a buszon zötykölődik Poděbrady felé

A kettő között egészen pontosan két hét telt el, Budapesten. Megcsináltam az utolsó vizsgámat, magamhoz tértem, találkoztam pár baráttal, kimostam a ruháimat, visszapakoltam a bőröndömbe, aztán vissza a célországba.

Az utolsó hétre ismét Charles látogatott meg. Együtt felfedeztük a Vár alatti utcákat, amik valamiért eddig kiestek a látószögünkből, valamint az állatkert volt még hatalmas élmény, ahol meg egy négyhónapos gorillakölyök, Kiburi a legújabb attrakció. Volt búcsúpiknikem a Divoká Šárkán (gyivoká sárka), ami egy csodálatos sziklaláncolat a kolitól nem messze, és még azt is megtudtuk, h a nyomulós egyiptomi fiúnak sikerült felszednie valami szőke nőt. Búcsút vettünk a várostól. Charles ingatlanbefektetésen gondolkodik...

Nyári egyetemünk színhelye pedig Pobrady (pogyebradi), egy Prágától 40 km-re keletre fekvő kisváros. Az általános nyáriegyetemi szokásokkal ellentétben ez nem egy kéthetes orgia, hanem egy intenzív nyelvtanfolyam, ahol minden délelőtt óráink lesznek, délutánonként pedig különféle programok, előadások, filmek, workshopok. Hétvégén pedig kirándulásokon lehet majd résztvenni. Legalábbis ez a terv.

Most sem leszek egyedüli magyar, egy volt csoporttársammal, Annával (még a pázmányos időszakból) kerültünk egy városba (ezen kívül még Prágában, Brnoban és Olomoucban vannak kurzusok). Az összhangot már csak az is mutatja, h teljesen véletlenül sikerült egymás melletti helyeket foglalni a buszra:)

Chapter 25 in which she is leaving Prague and heading for Pobrady

I left Prague two weeks ago and spend some time at home,unpacked my bag,  finished my exams, met some friends, did the laundry, packed my bag, and now – on the bus again.

And how was the last week in Czech capital? Charles visited me for the last time during my stay. Was a busy week, we walked a lot, discovered new alleys and mews, went to the Zoo, where the new attraction is Kiburi the baby gorilla, had a farewell picnic on Divoká Šárka (a picturesque rocky hill), turned out that the Egyptian guy managed to get a blondie, we said au revoir to this fascinating city, and Charles is thinking about some local property investment...

The summer uni will take place in Pobrady, a town about 40 kms eastwards from Prague. The planned schedule is taking the language lessons in the morning, and attend open lectures, films and different workshops in the afternoon. There’re also facilities to join some trips at the weekends.

I’m not gonna be the only Hungaraian, Anna, an ex-classmate from my previous uni is also here. I’m sure we will get on well and have a good time.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr722132203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása