HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.08.17. 22:18 Švejkyně

Harmincötödik fejezet, melyben sosem lehet tudni, mikor kereszteződnek újból az útjaink, és az esti Louvre

A képek se rosszak, na de a kilátás az ablakból lenyűgöző!

2007 nyarán Rómában töltöttem egy hétvégét, ahol a szálláson megismerkedtem két amerikai lánnyal. Aurelia és Suzanna három héttel később Budapestre látogattak, így evidens volt, h ismét találkozunk, és megmutatom nekik a várost. Remek napok voltak, s azóta is időről-időre tartottuk a kapcsolatot.

Nyár elején kaptam Suzannától egy emailt, h augusztusban, amennyiben Budapesten tartózkodom, Románia felé haladva megállnának a barátjával egy-két napra. Egyébként meg a nyarat Párizsban tölti, és ha van kedvem, látogassam meg. Mókás az élet, gondoltam, hogy összesodorja az embereket.

Kétszer is sikerült találkoznunk, először egy kávézóban, ahonnan hirtelen ötlettől vezérelve ellátogattunk a Pompidou Központba (modern művészetek múzeuma), majd két nappal később megérkezett Suzanna barátja, Theo. Charles-szal az jutott az eszünkbe, h mi sem lenne giccsesebb, mint egy duplarandi a Louvre-ban, heti kétszer este 10-ig nyitva van. Előtte átmentünk hozzájuk egy fenséges paradicsomos tésztára, és némi kirt inni, valamint megtekinteni Suze lakosztályát, amiben saját bevallása szerint úgy érzi magát, mint egy Balzac regényben, s ebben volt is valami.

Theo egyébként román, és épp a Princeton-on doktorál fizikusként, szakterülete pedig a fekete lyukak. (Így különösen sok közös témánk volt…) Ennek ellenére teljesen normális, a valóságtól nem elrugaszkodott ember benyomását kelti. Nem mellesleg pedig zöld, és minden nyáron aktívan tevékenykedik Rosia Montana (Verespatak) megmentéséért.  Aranyos volt, h Suze mesélte, h még régebben kérdezte tőle, h vannak-e magyar barátai, biztos vannak, hiszen szomszéd ország, neki is vannak kanadai barátai. Mondta Theo, h nem nagyon, és részletesebben is felvilágosította a helyzetről. Én mindenfajta ellenségeskedésnek ellensége vagyok, és boldog voltam, h megismerhetek egy szomszédot.

Praktikus tanácsok Párizsba látogatóknak 2. rész: a Louvre-ba csak a későesti órákban érdemes menni, mert nincs tömeg. Az viszont igen mókás, hogy sok ember a festményeknek háttal az ablaknál kattintgatja a képeket az éjszakai kivilágított városról. Ezúttal eltévedés nélkül megtaláltuk a francia festőket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szocio kultúra


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr272229177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása