HTML

Osudy dobré studentky Švejkyně

Švejkyně, a derék diáklány kalandjai a prágai ösztöndíj és a Poděbrady-i nyári egyetem idején - álnaív szituációs webregény a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával (és a jólmegérdemelt francia nyaralás) /// The Fateful Adventures of the Good Student Švejkyně During the Scholarship in Prague and the Summer University in Poděbrady (Topped with a Well Earned French Holiday)

Friss topikok

2010.07.25. 21:26 Švejkyně

Huszonnyolcadik fejezet, melyben bemutatja játszópajtásait

Mint említettem, legtöbbet az angolokkal lógok, így először ők jönnek: név szerint Flic (Felicity), Steve és CJ (szídzséj). Flic Oxfordban tanul francia-cseh szakon, Steve Londonban politológiát, közép-európai történelmet és csehet, CJ pedig Sheffieldben orosz-spanyol szakos, a cseh a második szláv nyelve. Mindketten igazi úriemberek (bár egyikük meleg), olyan, amihez az ember otthon nem szokott hozzá,  pl minden nap megjegyzik, h szép a sálam, jó a hajam, stb. Sokat járunk teázni.

A franciák Benjamin (banzsaman), Rémi, Guillaume, Céline, meg még Laura, de ő valójában belga. Benjamin igazi büszke Parisian, de nagyon vicces és kedves srác, meg a többiek is, akik Rennes-ben tanulnak szintén nemzetközi kapcsolatokat meg csehet, Laura pedig Brnoban a Masarykovo univerzitán tanít franciát.

Sajnos egyetlen spanyolunk, Antonio idő előtt hazautazott, mert nem tudott több szabadságot kivenni. Antonio minden spanyol sztereotípia ellentéte, sokkal inkább lehetne angol úr. A megjelenése, a mentalitása, a humora, és az akcentusa is teljes mértékben brit.

Az argentinok hárman vannak, nagyon aranyosak, de nekik inkább megvan a saját kis körük. Az egyik lány, Celina tanár és kéthónapos terhes, a másik, Leticia animációs filmekkel foglalkozik, a srác, Federico pedig a munkatársa, saját megfogalmazásában kortárs gondolkodó és nőcsábász, számomra inkább a szórakoztató paródia kategóriájába tartozik. Egyszer megfogta a kezemet, majd odafordult Antonióhoz és azt mondta: „Tudod Antonio, egyszer azt mondtam magamnak, ha egyszer ilyen ujjakat látok, megházasodom”. Erre Antonio: „De hát még a nevét sem tudod kiejteni rendesen!”  Fed: „Az nem baj, úgyis Susana-nak fogom hívni.” És tényleg. Mármint, h tényleg Susana-nak hív. És minden nap szerelmet vall.

folyt.köv.

Szólj hozzá!

Címkék: szocio


A bejegyzés trackback címe:

https://svejkyne.blog.hu/api/trackback/id/tr222175574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása